Често задавани въпроси (FAQ)

Защо да купя вашия продукт, когато мога да купя един за много по-малко?

Да, можете, но съставките не са същите и качеството няма да е същото. Здравето все пак е на първо място.

Защо добавяте допълнителни фибри?

Защото са чудесни за храносмилането. 

Произвеждат ли се в България?

Да.

Как правим нашето ценообразуване?

Суровините, които използваме са с по-висока цена, защото са най-качествените на пазара, с които може да се направи здравословен вариант на съответните продукти. Да, има органични вафли, които са по-евтини, но използват ЗАХАР, а тя е в пъти по-евтина от ЕРИТРИТОЛА.

Защо не използвате мляко или животински продукти?

Защото в Brain Foods вярваме и работим за каузата животинските продукти да бъдат ограничени и спрени в производството на храни и напитки. Също така повечето продукти използват сухо мляко, млечен протеин или негови фракции, а това създава рискове за здравето на потребителите, което се препоръчва и от Световната здравна организация.

Защо не използвате палмово масло?

Проблемът е предварителната обработка на мазнините, водеща до втвърдяване. Процесът се нарича хидрогениране и произвежда канцерогенни вещества, поради което използването на хидрогенирана мазнина е забранено или ограничено в много страни по света. Отделно добивът на палмово масло е причина за изсичането на вековни тропически гори, а на тяхно място се засаждат палми.

С какво заменяте захарта?

С Еритритол, който е идеалният естествен заместител на захарта. Не съдържа никакви калории и има нулев гликемичен индекс. Произвежда се естествено от плодове и растения. Еритритолът на прах има вкус като обикновена захар и може да се използва в напитки, храна, готвене или печене.

Какво има в нашите продукти?

Продуктите на Brain Foods се произвеждат БЕЗ ЗАХАР, а вместо него се използва Еритритол, който е с естествен произход и е подходящ за диабетици и хора с инсулинова резистентност, тъй като е с нулев гликемичен индекс.

В продуктите на Brain Foods не се използва палмово масло, а масло от кокос и ший, което е много добър здравословен вариант.

Високото съдържание на фибри в продуктите се дължи на Инулин, който е от растителен произход - корен от цикория.

Основни характеристики

-БЕЗ ЗАХАР 95% (по-малко захар от други подобни продукти на пазара)

 

-ВЕГАН (БЕЗ ЖИВОТИНСКИ СЪСТАВКИ)

 

- БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО

 

-ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ФИБРИ

 

-ИМАМЕ ОПЦИИ БЕЗ ГЛУТЕН

Кои са Brain Foods?

Brain Foods създаде първата в света веган вафла с вкус на млечен шоколад. Основната ни цел е да подхраним ума и тялото, като направим любимите си храни по-здравословни и по-вкусни. Подходящи за всеки, продуктите на Brain Foods са комбинация от апетитни аромати и водещи вкусови тенденции, създадени с най-висококачествените съставки на пазара.

Мисията на Brain Foods е да бъде част от глобалното движение за ограничаване на употребата на животински продукти в производството на храни и напитки и за спиране на експлоатацията на животни във всички вериги на тяхното производство. Ние се стремим да насърчаваме начин на живот, който максимизира здравето, като същевременно минимизираме екологичния отпечатък, който имаме върху света.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас