Често задавани въпроси (FAQ)
?
FAQ

Какво е Brain Foods?

 

Основната цел на Brain Foods е да подхранва ума и тялото, като прави любимите ни храни и напитки по-здравословни и вкусни.

Яденето на нещо вкусно не трябва да поражда вина и това вече е възможно!

Подходящи за всички, продуктите на Brain Foods ще бъдат комбинация от апетитни аромати и водещи вкусови тенденции, създадени с най-висококачествените съставки на пазара.

Мисията на Brain Foods е да бъде част от глобалното движение за ограничаване на използването на животински продукти при създаването на храни и напитки и да спре експлоатацията на животни във всички вериги на тяхното производство.

Ние се стремим да насърчаваме начин на живот, който поставя здравето на първо място, като същевременно минимизира екологичния отпечатък, който имаме върху света.Кои са хората зад Brain Foods?

 

Ние сме младо семейство, което направи избор да премине към растителна диета преди четири години, поради етични и здравословни причини. Ние вярваме в ползите от растителното хранене и искахме да създадем марка, която да популяризира този здравословен начин на живот и да бъде полезна за хората да намерят алтернативи на любимите си закуски, които са полезни за тялото и мозъка, както и вкусни .

 

 

 

 Добавени мазнини, захар и изкуствени подсладители в продуктите?

 

Върху нашите продукти ще намерите “ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР”. Вместо това подслаждаме шоколада си с естествени съставки като инулин, който е много богат на фибри и подобрява здравето на храносмилателната система и еритритола, който има НУЛА калории. НЕ използваме палмова мазнина, а е заменена с масло от шии и кокос- здравословна и вкусна комбинация. Използвайки само 100% органични растителни съставки и суровини, Brain Foods ще ви удиви със своите 100% вегански опции! Ние създаваме леки за хапване продукти, които помагат на психическото и емоционалното здраве с високо съдържание на витамини, минерали и основни хранителни вещества. Топят се в устата ви и чувството за вина се изпарява! 

 

 

 

Кога да си похапваме Brain Foods?

 

Можете да консумирате продуктите ни по всяко време на деня. Подходящи както за закуска, така и като добавка към обяда, а защо не и по всяко време, в което изпитате глад или желание за нещо сладко. Благодарение на ниското си калорийно съдържание, продуктите на Brain Foods са подходящи към всяка една диета или режим.

 

 

 

 

Какво е характерно за растителните и веган продукти?

 

 Преминаването на веган или растителна диета е чудесна възможност да научите повече за храненето и готвенето и добър начин подобрите вашето хранене. Спирайки консумацията на наситени мазнини от месо, мляко и яйца както и преработеното месо, което Световната здравна организация класифицира като причина за рак, ограничавате рязко риска за здравето си. Получаването на хранителни вещества от растителни храни позволява повече място във вашата диета за опции за укрепване на здравето. Спазването на растителна диета е най-здравословният начин на хранене именно, защото преобладават пълнозърнести храни, плодове, бобови, ядки, семена и зеленчуци. Тези храни са пълни с полезни фибри, витамини и минерали. Не консумирането на животински продукти е полезно освен за вас и за планетата!

 

Подходящи ли са продуктите ни за диабетици?

 

В нашите продукти няма добавена захар и това прави гликемичният индекс много нисък. Вафлите ни например имат по-малко от един грам захар в съдържанието си.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас